15 thoughts on “STRAHOTA I SRAMOTA U XXI VEKU

 1. We give thanks for our opportunity to nourish feed and love all. It’s easier to have compassion for both people in this world as both can be dignified by our gaze,love and action. Thank you for the gift of this powerful post.

 2. tatjanamb kaže:

  Ostajem bez teksta kad vidim ovakve stvari, a vecina nas moze pomoci.

  Mozda ne mozemo ovom detetetu sa fotografije (ne znamo ni gde se nalazi, ni da li je zivo, ni kako pomoci slicnima njemu..), ali mozemo pomoci gladnima i siromasnima u sopstvenoj zemlji. Ne mozemo im kupiti vilu i luksuzni automobil, ali ima i skromnijih ali znacajnih doprinosa, samo treba potraziti gde, kako, kome.

  Da se svako od nas odluci da skromno pomogne gladnim/bolesnim ljudima ili zivotinjama u svojoj okolini (a sva pomoc nije samo u novcu), ne bi bilo materijala za ovakve fotografije, vec za mnogo lepse.

 3. metodicar kaže:

  О овоме стално треба писати и подсећати људе.

 4. obične priče kaže:

  Uvek će postojati brutalnost izopačenih umova,nažalost.

 5. dollybel kaže:

  Sjećam se perioda gladovanja, buđavog hljeba i nekog pasulja koji zveči u šerpi.I ničega više, možda samo trave koja glumi povrće… Sjećam se odlično svega i trudim se da gladne nahranim. O ovome bih mogla da napišem roman.. treba o tome pisati. I treba misliti o ovome. Mislila sam da se to nikada neće desiti, ali… dešavalo se i bilo je strašno.

  .

  • tatjanamb kaže:

   Da, Dolly… Mozda se nismo zatekle u istim drzavama za vreme situacije o kojoj pises, ali znam koliko sam se naradila i sta sam sve radila (nisam morala da se kurvam, srecom) da bi, tada petoclana porodica, imala sta da jede… Nisam bila u situaciji kao dete sa slike i daj Boze da nikad niko ne bude vise, ali sam prosla kroz fazu nemastine i raznih situacija prouzrokovanih istom. I zato sam uvek za pomoci gladnima/bolesnima/nesretnima/starima… onoliko koliko je u mojoj moci, a uvek nesto nekom mogu uciniti.

  • agroekonomija kaže:

   Dolly, ima nas više, koji smo iskusili šta je glad i neimaština 1992. Bilo je strašno.

 6. Овакви призори дубоко потресају! 😦 Заиста није стереотип она реченица-наше мало некима је много!

 7. tatjanamb kaže:

  @ Dolly – Mozda se nismo zatekle u istim drzavama za vreme situacije o kojoj pises, ali znam koliko sam se naradila i sta sam sve radila (nisam morala da se kurvam, srecom) da bi, tada petoclana porodica, imala sta da jede… Nisam bila u situaciji kao dete sa slike i daj Boze da nikad niko ne bude vise, ali sam prosla kroz fazu nemastine i raznih situacija prouzrokovanih istom. I zato sam uvek za pomoci gladnima/bolesnima/nesretnima/starima… onoliko koliko je u mojoj moci, a uvek nesto nekom mogu uciniti.

 8. dudaelixir kaže:

  Sta reći a ne potresti se, najstrašnije. Neka je sramota sve svetske velesile, oko čega se oni glože, a toliko je gladne dece i ljudi, uopšte. Strašno, strašno! Ma, koliko mogu, toliko učinim, ako vidim ispruženu ruku. No, na neke se prizore razbesnim. VBidim mamu kako sedina klupi i jede a devojčica, kojoj je jedva dve godine, sedi na metalnom poklopcu, duva joj neki vetar u glavu iza ledja, i kao, nešto peva. Ma, sram ih bilo, samo radjaju decu da bi prosili i hranili roditelje, umesto da je obrnuto.

 9. SEKA kaže:

  strasno da strasnije ne moze biti, koliko je ovakve dece na svetu, a koliko samo ljudi , pa i kod nas, baca hranu.
  Najzalosnije je sto nismo svesni koliko smo srecni sto imamo tanjir hrane, treba svakog dana da budemo zahvalni na tome.

 10. agroekonomija kaže:

  Seko, setih se naroda Indije; njihovog siromaštva i pomirenosti s užasnim životnim uslovima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s