CHERIMOYA – VEROVATNO NAJBOLJE VOĆE NA SVETU!


Cherimoya je toliko  dobro voće da je nekad bila rezervisana samo za vladare! Cherimoya je još poznata i kao tropska jabuka, a ukus joj je kombinacija kokosa, banane, ananasa i papaje. A to nije sve…

CherimoyaOva voćka poreklom je iz Južne Amerike, točnije iz Anda. Postoji u suptropskim područjima širom sveta, a najveći komercijalni proizvođač danas je Španija.

Tropska jabuka bodljikava je i ima žutozelenu kožu. Unutar nje se nalazi belo meso, koje se jede tako da se voćka prereže po pola i onda jede kašikom. Cherimoya je bogata vitaminom C, gvožđem  i kalcijumom.
Bere se dok je još čvrsta, obzirom na to da sazrijeva na sobnoj temperaturi i na suncu. Kad je zrela, popušta pod pritiskom prsta, poput kivija i avokada.  Može se koristiti u raznim salatama ili kao dodatak jelima.

Mark Twain je izjavio da ova voćka ima najlepši ukus poznat ljudima, pa ako je bila dobra takvom genijalnom umu niće i nama!

4 thoughts on “CHERIMOYA – VEROVATNO NAJBOLJE VOĆE NA SVETU!

  1. dudaelixir kaže:

    Hvala ti puno sto nam predstavljas voce koje mi, jos skoro,necemo videti u nasoj zemlji. 🙂

  2. dudaelixir kaže:

    Mi, verovatno, u ovoj nasoj bedi, skoro necemo ni videti, a kamoli jesti, ovu cudnu vocku. Hvala tebi na predstavljanju svog ovog divnog

  3. tatjanamb kaže:

    Nisam ni znala da ova vocka postoji. Divna informacija @Agro, hvala i pozdrav 🙂 .

Postavi komentar