БЕЗБЕДНА И КВАЛИТЕТНА ВОДА ЗА ПИЋЕ – ОСНОВНО ЉУДСКО ПРАВО


Развојни центар Савеза инжењера и техничара Србије је у сарадњи са Институтом за технологију нуклеарних и других минералних сировина започео Пројекат „Безбедна и квалитетна вода за пиће – основно људско право“.

bezbedna voda

Стратешки значај пројекта је препознат и од стране Центра за промоцију науке, институције Републике Србије надлежне за промоцију и популаризацију науке, који је финансијски подржао реализацију Пројекта.

Пројекат има два основна дела:

(а) Развој друштвене свести о значају безбедне и квалитетне воде за пиће за јавно снабдевање становништва и мерама за њено рационално коришћење, и

(б) Дефинисање, припрема и одржавање семинара о савременим приступима, методама и системима за обезбеђивање производње безбедне и квалитетне воде за пиће за снабдевање становништва.

Рок за реализацију пројекта је 36 месеци.

Очекивани резултати пројекта у 2013. години су: 

(а) Стварање таквог окружења које ће омогућити развој друштвене свести о значају безбедне и квалитетне воде за пиће за јавно снабдевање становништва и мерама за њено рационално коришћење;

(б) Подизање нивоа знања запослених у водоводним организацијама и стварање неопходних подлога у водоводним организацијама за производњу безбедне и квалитетне воде за пиће.

Очекивани резултати пројекта у дужем временском периоду су:

  •  Стварање окружења у којем ће бити обезбеђене такве информације које ће омогућити бољу сарадњу и / или кординацију образовних институција, привредних комора, професионалних и невладиних организација, пословног сектора и државних институција у области воде за пиће, као и поспешивање учешћа јавности у доношењу одлука које се тичу снабдевања становништва безбедном и квалитетном водом за пиће. То ће омогућити боље разумевање будућих потреба и решавање проблема снабдевања становништва безбедном и квалитетном водом за пиће.
  • Стварање СРПСКОГ програма о значају воде за пиће по угледу на сличан програм у ЕУ.

 

 

 

2 thoughts on “БЕЗБЕДНА И КВАЛИТЕТНА ВОДА ЗА ПИЋЕ – ОСНОВНО ЉУДСКО ПРАВО

  1. zvujcic kaže:

    Nominovao sam Vas za igru Igra blogera. Molim Vas da odgovorite na pitanja sa http://zoran-vujcic.blogspot.com/2013/08/na-redu-je-igra-blogeri-se-igraju.html
    na svom blogu. Samo sledite uputstva.

  2. tangolina kaže:

    У Сомбору још увек пијемо воду из славине, наводно је из квалитетних артерских бунара са велике дубине. Рај би био када би сви могли тако….

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s