KVALITET IZRADE NAMEŠTAJA


Kvalitet proizvodnje nameštaja za Vaš dom vezana je sa iskustvom življenja. U uskoj vezi prepliće se tehnologija i znanje. Glavna inspiracija svakako može biti svakodnevni život kao i različite priče koje su odraz dizajna.

namestaj (1)

Kada je reč o viziji u većini slučajeva radi se o izraženoj strasti u kreiranju najrazličitijih komada nameštaja koji će obogatiti svaki životni prostor. Renomirani proizvođači kao i manja sitna preduzeća koja se bave ovom delatnošću teže ka praćenju osnovnih funkcija svakog proizvoda kao i usklađene estetike sa ljudskim potrebama. Od izuzetnog značaja je da se u celu priču unese povoljnost u finansijskom smislu kako bi se dostupnost ovakvih proizvoda podigla za još jedan stepenik više.

U proizvodnji nameštaja potrebno je da se u svakom momentu isprati kvalitet i dođe do konstantnog rasta poslova kao i da sve bude na maksimalno odgovornom i visokom nivou. Ciljevi svake ozbiljne firme koja želi da opstane na tržištu, treba da se zasnivaju na konstantnom isticanju vrednosti svih proizvoda kao i njihove dugotrajnosti. U istraživanju, dizajniranju, razvijanju proizvoda i opštoj komunikaciji najveći uticaj imaju klijenti i njihova iskustva. Ovde je na prvom mestu važno neprestano istraživanje tržišta, razmena ideja i znanja u kombinirajućoj tehnologiji i materijalima. Uz sve to dobri rezultati ne mogu izostati.

Traženje inspiracije

Izrada nameštaja je kreativan i krajnje kompleksan zadatak svake ozbiljne firme. Ukoliko se radi o nameštaju po meri i želji klijenata onda je to pružanje mnogobrojnih mogućnosti. Njime se može opremiti kompletna kuća ili stan, poslovni prostori od kancelarija do konferencijskih sala, dvorana do otvorenih prostora gde se može dizajnirati i naručiti najraznovrsnii baštenski nameštaj (stolice, fotelje, baštenske garniture i dr.)

U svim urbanim prostorima stanovanja mogu se primetiti najrazličitiji komadi nameštaja po meri – od kuhinja, plakara, stolica pa sve do kompletnih dečijih soba i dr.

Najrazličitiji materijali u izradi nameštaja

U kreiranju nameštaja za sedenje od presudnog značaja je udobnost. Nameštaj se može i tapacirati što će svakako pružiti dodatnu udobnost. U izradi leđnih jastuka kao i jastuka za sedenje za što bolju stabilnost koristi se hladna pena kojom se ujedno povećava i udobnost. U peni nema štetnih hemikalija već je karakterišu izuzetna higijenska i antialergijska svojstva.

Što se tiče tkanina postoji oko 200 najrazličitijih tkanina visokog kvaliteta a može se koristiti i preko 20 vrsti kože. Najnovije tkanine prirodnog porekla sve više su zastupljene i izražavaju opuštenost.

Korišćenje kože i uzradi nameštaja

Vrhunski kvalitet anilin kože može načiniti Vašu sofu najmekšom, najprirodnijom i najefektnijom. Zaštitni sloj voska je veoma korisan jer će sprečiti skupljanje prljavštine. Ovakav tip kože ne sme se tretirati jakim sredstvima za čišćenje jer se pre svega radi o prirodnom materijalu kome je omogućeno disanje. S obzirom da može upijati vlagu reč je o veoma osetljivom materijalu. Kod standardne kože situacija je malo drugačija i ona bolje podnosi prljavštinu i prašinu a i jednostavnija je za čišćenje.

Drvo predstavlja temelj svakog stabilnog komada nameštaja. Korišćenje masivnog drveta kombinuje se sa šperpločama, ivericom i lesonitom koji se koriste za okvire i druge delove koji nisu vidljivi.

Korišćenje metalnih delova podrazumeva upotrebu čelika visokog kvaliteta hromiranog ili plastificiranog.

Izvor : majstorbeograd.com

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s