ZABRANA PRODAJE LEKOVITOG BILJA, PRIRODNIH LEKOVA I MEDA…


EU zabranjuje i Srbiji prodaju lekovitog bilja, prirodnih lekova i meda!!!

čajLekovito bilje, vitamini, minerali, dodaci prehrani, tradicionalni prirodni lekovi i čajevi od kraja aprila ne mogu se više koristiti u EU ukoliko nemaju sertifikat koji košta oko 100.000 evra! I Srbija je potpisnica kodeksa koji sve ovo zabranjuje!!!

Početkom aprila, u zemljama članicama Evropske unije ne smeju se prodavati lekovito bilje i prirodni lekovi na bazi trava, što uključuje i čajeve. Naime, na snagu je stupio novi zakon koji propisuje da se prirodni lekovi od bilja pre prodaje moraju istraživati nekoliko godina, a sertifikat bez koga se ne može ući na tržište Europske unije košta 100.000 eura! Sve ovo veoma brzo pogodiće i Srbiju!!!

Ono što je posebno važno jeste da će se ove zabrane morati držati i mnoge zemlje koje nisu članice Evropske unije, a odnosi se na države potpisnice Kodeksa alimentarijusa. To znači da će te države na svojoj teritoriji zabraniti rad travarima i prodaju njihovih preparata uključujući i čajeve!

Pročitajte više kao i komentare na: http://tamoiovde.wordpress.com/2013/05/07/zabrana-prodaje-lekovitog-bilja-prirodnih-lekova-i-meda/

4 thoughts on “ZABRANA PRODAJE LEKOVITOG BILJA, PRIRODNIH LEKOVA I MEDA…

  1. Plava Baklava kaže:

    Stvarno je tužno kako se prenose loše i senzacionalistički servirane informacije. Ovo je potpuno pogrešno tumačenje, pa su čak i datumi pogrešno navedeni. Sve sam to napisala u komentaru kod Bore na blogu, ali uzalud. Senzacija je daleko primamljivija za širenje od istine, izgleda 😦

  2. Negoslava kaže:

    Baklavice, ne živiš ovde i ne možeš da shvatiš koliko je glasna samo jedna strana, možda i ne u nameri da dezinfomiše i možda i sama nedovoljno obaveštena. A onaj od koga se očekuje da nam da objašnjenja . državni nadležni organ, ćuti.

  3. dudaelixir kaže:

    Ništa me više ne iznenadjuje u ovoj us*anoj državi. Sve je naopako!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s