DA LI UNOSIMO DOVOLJNO SREBRA U ORGANIZAM / DID WE BRING ENOUGH SILVER IN THE BODY


Srebro je neophodan mikroelement, koji j katalizator i učesnik u reakcijama metabolizma. Koncentracija ovoga mikroelementa u organizmu nije konstantna i zavisi od unosa i obima njegovog utoška. Istraživanja su pokazala da je utrošak srebra u organizmu relativno konstantan, a problem je odgovarajućeg, potrebnog unosa.

Utvrđeno je da u organizmu čoveka i životinja sadržaj srebra iznosi 0,02 mg na 100 g suve mase. Najbogatiji srebrom su mozak, žlezde sa unutrašnjim lučenjem, jetra, bubrezi, opne oka i kosti.

Po podacima do kojih je došao A.I.Vojnar u Rusiji čovek bi dnevno trebalo da unese 0,088 mg srebrnih jona. Na osnovu dovoljnog broja istraživanja Svetska zdravstvena organizacija uz korišćenje iskustva NASA je izdala podatke o dnevnim potrebama organizma za srebrom. Preporučena doza za pravilno obavljanje velikog broja enzimskih reakcija u ćilijskom metabolizmu su 0,014 mg/kg telesne mase (Institut za fiziologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu).

Prirodno stanje minerala u zemlji je elementarni oblik, a  takve organizam  ne može koristiti. Mikroorganizmi u zemlji pretvaraju minerale u jonske oblike, koji  tada modu da apsorbuju i asimiliraju biljke, a kasnije hranom i životinje  i ljudi.

Moderna tehnologija uzgoja u poljoprivredi, koja koristi veštačka đubriva, uništava mikroorganizme, koji pretvaraju minerale iz zemlje u jonske oblike neophodne za maksimalnu asimilaciju u ljudskom organizmu.

Ljudski organizam  s lakoćom unosi jonsko srebro iz  hrane, vode i suplemenata i prenosi ih tkivima i organima.

Uredio: MPG71

One thought on “DA LI UNOSIMO DOVOLJNO SREBRA U ORGANIZAM / DID WE BRING ENOUGH SILVER IN THE BODY

  1. SEKA kaže:

    ovo uopste nije zanemarljiva prica, a vidim da nema komentara. Trebalo bi piti srebrnu vodu, postoje kasicice od srebra kojima se voda obogacuje. Mislim da nismo dovoljno upoyati sa ovim i da bi trebalo malo razraditi problematiku

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s