KOMBUHA /KOMBUCHA


Čaj od ove čudesne gljive se od davnina koristi u u Aziji. Stari narodi istoka verovali su da potpomaže dugovečnost i popravlja opšte zdravlje.

Slika: en.wikipedia.org/

Savremena istraživanja ove gljive i njenih efekata na zdravlje ljudi potvrdila su verovanja o njenoj lekovitosti.

Utvršeno je da je kombuha sadrži kvasce i bakterije, koje su  sposobne da stvore  različite visokovredne nutritivno i farmakološkematerije kao što su:

  • Glukoza
  • Fruktoza
  • vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12, B15
  • vitamin C
  • biotin
  • folna kiselina
  • lecitin
  • mlečna
  • glukonska
  • glukuronska kiselina
  • voćne kiseline (vinska, oksalna, limunska, sirćetna, malonska)
  • 14 amino-kiselina
  • biogeni amini

Uredio: MPG71

7 thoughts on “KOMBUHA /KOMBUCHA

  1. Jasmina Cirkovic kaže:

    Pila sam je zaista je dobra i lako se rzmnozava.
    Veoma ti je dobar blog, i uvek me obradujes nekom novinom.
    Mnogo je vazno da se ljudi informisu nekim putem ti to odlicno radis.:)

  2. Pa boolje onda to da stavljaju u Cocu umesto koke… 😉

  3. tatjanamb kaže:

    Imala sam prilike da vidim kako izgleda, kako rece, čaj od kombuhe, ali nisam probala. Izgled mi je bio odbojan ali sigurno ne bih mnogo razmišljala o tome ako bi bila neophodna za zdravlje.

  4. agroekonomija kaže:

    Tatjana, i ja sam videla kako izgleda kombuha. Izgled me odbio kao i kod kefira, tako da nisam probala ni jedno ni drugo , bez obzira na njihovu lekovitost.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s