Amino-kiselina |
Mleko |
|
Kozje |
Kravlje |
|
Lizin* | 7,78 |
7,86 |
Histidin | 3,47 |
2,35 |
Arginin | 3,54 |
2,43 |
Asparaginska kiselina | 8,59 |
6,79 |
Treonin* | 4,77 |
4,81 |
Serin | 5,23 |
5,78 |
Glutaminska kiselina | 19,8 |
22,86 |
Prolin | 9,12 |
9,33 |
Glicin | 1,58 |
1,74 |
Alanin | 3,9 |
3,61 |
Cistein | 1,04 |
0,83 |
Valin* | 6,07 |
5,64 |
Metionin* | 2,51 |
2,63 |
Izoleucin* | 4,45 |
4,87 |
Leucin* | 10,17 |
9,92 |
Tirozin | 3,64 |
4,75 |
Fenilalanin* | 4,13 |
4,34 |
*esencijalne amino-kiseline
Izvor: R. Božanić i sur.: Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti,
Mljekarstvo, 52 (3) 207-237, 2002.
Uredio: MPG71