AMINOKISELINSKI SASTAV (g/100g proteina) KOZJEG I KRAVLJEG MLEKA


Amino-kiselina 

Mleko

    Kozje

Kravlje

Lizin*       7,78

7,86

Histidin       3,47

2,35

Arginin       3,54

2,43

Asparaginska kiselina       8,59

6,79

Treonin*       4,77

4,81

Serin       5,23

5,78

Glutaminska kiselina     19,8

22,86

Prolin       9,12

9,33

Glicin       1,58

1,74

Alanin       3,9

3,61

Cistein       1,04

0,83

Valin*       6,07

5,64

Metionin*       2,51

2,63

Izoleucin*       4,45

4,87

Leucin*     10,17

9,92

Tirozin       3,64

4,75

Fenilalanin*       4,13

4,34

*esencijalne amino-kiseline

Izvor: R. Božanić i sur.: Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti,

Mljekarstvo, 52 (3) 207-237, 2002.

Uredio: MPG71

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s