Komponenta |
Koncentracija (na 100 g) |
Suva materija, % |
14,5-20,2 |
Rastvorljiva suva materija, % |
13,2-18,5 |
Lipidi, % |
0,2-0,4 |
Ukupni šeceri, % |
8,3-11,9 |
Glukoza,% |
3,4-5,6 |
Fruktoza, % |
0,9-2,8 |
Saharoza, % |
3,4-4,5 |
Ukupna kiselost, % |
0,5-0,9 |
Pektinske materije % |
0,4-0,8 |
Celuloza, % |
1,5-2,3 |
Vitamin C, mg |
5,5-7,3 |
Kalcijum, mg |
15 |
Kalijum, mg |
221 |
Magnezijum, mg |
10 |
Antocijani , mg |
5,4-7,2 |
Podaci prema vlastitim istraživanjima
Autor: MPG71
[…] Plod šljive je pravi mali rudnik vitamina (A, B1, B2, B3, B6, C, E, H i PP), mineralnih materija (kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i dr) i pektinskih materija, organskih kiselina, celuloze, belančevina i bojenih pigmenata-antocijana. […]
Knedle od sljiva skoro pa najobozavam :D.
Da su samo knedle, volim sve što je slatko.
Joj, draga i ja … Bas danas zakljucih da bolje izgledam kad se maaaaloooo odmaknem od ogledala … 😀 Od danas malko smanjujemo strasti prema hrani :D.
Sve sto volem stavljas nam na ovim divnim fotkama :D.
Tatjana, i ja volem pa volem.
Volim ih i sveze i susene i u kompotu i u knedlama… Ogladneh od nabrajanja 😀
Ah, Tanja, što sam starija, sve se teže odričem poslastica.
Drago mi je da „voleš“, a „volem“ i ja.
[…] . Today is one of the goals of breeding to create new varieties of plums with dark fruit epidermis. Plums contain different varieties cijanidin-3-glucoside and cijanidin-3-rutinoside, peonidin-3-glucoside […]