Naziv proizvoda | 2008. | 2009. | 2010. |
Proizvodnja svežeg goveđeg i telećeg mesa | 21.442 | 16.826 | 16.805 |
Proizvodnja svežeg svinjskog mesa | 47.225 | 41.201 | 40.542 |
Proizvodnja svežeg ovčijeg i jagnjećeg mesa | 522 | 350 | 230 |
Proizvodnja svežeg živinskog mesa | 22.658 | 22.621 | 30.440 |
Kobasičarski proizvodi trajni | 6.907 | 4.426 | 4.017 |
Kobasičarski proizvodi polutrajni | 23.900 | 23.785 | 24.907 |
Kobasičarski proizvodi obareni | 26.276 | 23.200 | 25.318 |
Kobasičarski proizvodi kuvani | 5.296 | 3.979 | 2.882 |
Mesne konzerve trajne | 10.746 | 9.013 | 10.363 |
Mesne konzerve polutrajne | 3.774 | 2.687 | 2.476 |
Izvor podataka: PKS
Занимљиви подаци. Ми заправо једемо све мање и мање меса. Постаћемо здрава нација. 🙂
Ha, ha, izgleda silom prilika.
Je l’ to nama standard raste ili mi se samo čini? 😦
😆 Kako da ne… 😀
„Raste, raste“.
Povecala se proizvodnja svezeg pileceg mesa i polutrajnih kobasicarskih proizvoda. Sumnjam da je u pitanju briga o nehumanom gajenju i ubijanju zivotinja, pre ce biti losiji standard iako mislim da treba smanjiti unos mesa jer preterani krkanluk istog nije ni potreban ni zdrav.
Svakako da se radi o lošijem standardu.