HACCP OBAVEZAN OD 11. JUNA 2011.


Svi proizvođači hrane u Srbiji imaju obavezu da do 11. juna ove godine uvedu HACCP sistem u svoje pogone. To se  odnosi na objekte za proizvodnju prehrambenih proizvoda biljnog i mešovitog porekla (biljnog i animalnog).

Obaveza uvođenja HACCP programa odnosi se na:

  • pekare;
  • proizvođače biljnih ulja;
  •  proizvođače šećera;
  • prerađivače voća i povrća;
  •  proizvođače vina;
  • proizvođače piva;
  •  proizvođače konditorskih proizvoda i druge.

Oko 80% zahteva sadržanih u HACCP programu  već mora da se ispunjava i u malim zanatskim radnjama.

Proizvođači, koji s nisu u stanju da ispoštuju i uvedu HACCP ili to neće, neće više raditi u toj delatnosti, izjavio je  načelnik poljoprivredne inspekcije Nenad Vujović.

Uredio: MPG71

One thought on “HACCP OBAVEZAN OD 11. JUNA 2011.

  1. agroekonomija kaže:

    Ovo je poznato, ali se mnogi proizvođači i distributeri hrane (pekare, poslastičarne, male zanatske radnje) ne pridržavaju ove obaveze.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s