HERCEGOVAČKI PARADAJZ OD KILOGRAMA I PO


U bašti porodice Dragana Masleše u trebinjskom naselju Tulji skoro svaki plod paradjza težak je oko kilogram i po, pa se događa da na jednoj sadnici bude i do osam kilograma roda.

                                 Foto: SRNA

Masleša kaže da, kada je riječ o uzgoju, nema posebnih tajni, već je presudno sjeme i posvećenost uzgoju, pa na kraju i treba očekivati uspjeh i nagradu.
On pojašnjava da sadi staro domaće sjeme paradajza poznatije kao „trebinjac“. Ovo sjeme, dodaje, treba odvajati od drugih kako bi zadržalo svoje svojstvo.
Porodica Masleša ove godine zasadila je oko 600 sadnica paradajza i očekuje rod od oko dvije tone. Za sljedeću godinu planiraju da prošire ovu djelatnost.

Za paradajz imaju stalne kupce, ali se i broj novih povećava, jer su se uvjerili da je riječ o domaćem i zdravom proizvodu.

Preuzeto sa: Sarajevo-x.com

 

3 thoughts on “HERCEGOVAČKI PARADAJZ OD KILOGRAMA I PO

  1. dudaelixir kaže:

    Treba da ih je puno za trpezom da bi pojeli jedan paradajz kao salatu! 🙂 Džin pravi. Ja više volim čeri. Ima mi mnogo lepši ukus od baštenskog, domaćeg. Nisam fina niti se to pravim, ali, šta ću, kad mi je lepši! 😉

  2. agroekonomija kaže:

    Dudo, moja sestra ima malu bašticu i uzgaja čeri paradajziće. Obožavam ih, jer me njihov ukus podseća na onaj pravi ukus paradajza iz moga detinjstva.

  3. dudaelixir kaže:

    Pa da, kažem ja, a vidim i ti!!!! 😉 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s