ENERGIJA TIJANJA


Tijanje zovu „suva banja“ ili „energetski izvor“ i još „eliksir mladosti“. Smatra se da na tom prostoru postoji snažna pozitivna energija koja blagotvorno utiče na psihu, emocije i na poboljšanje našeg zdravlja.

Tijanje je neveliko seoce, nedaleko od Guče, u opštini Lučane sa oko 200 stanovnika. Od kada je 2007. godine za ovdašnje prirodne energetske pojave osnovano Udruženje „Tijanje – Dragačevo“ i urađena prva merenja tog prostora, ljudi su sve više počeli da dolaze.

Svako ima svoju priču – zašto dolazi, zbog koje boljke, da li oseća neke promene nakon boravka u „lečilištu pod otvorenim nebom“?

Grupa istraživača prirodnih fenomena na čelu sa Vojimirom Sretenovićem, koji je prvi prepoznao i otkrio energije Tijanja – smatraju da je prostor ovog mesta idealan za odmor, opuštanje, relaksaciju i obnavljanje imunog sistema. Na prostoru od oko 2 kvadratna kilometra nalazi se 6 lekovitih tačaka među kojima je i stari hrast-lužnjak. Pored puta je koji vodi u Tijanje. Obim mu je 415 cm, stablo staro nekoliko stotina godina…

Meštani ga zovu „čudesno drvo“ ili „hrast mudrosti“, jer veruju da je ovde prisutna energija koja ima isceliteljsku moć. To je glavno mesto gde se narod okuplja. Dođu pod krošnju hrasta i tu odstoje koliko ko hoće.

Da li je u pitanju prirodni fenomen? Da li je u Tijanju zaista prisutna pozitivna energija? Da li se i kako ona može izmeriti?

Dosadašnja merenja su pokazala da je kvalitet vazduha odličan, da na području Tijanja postoji 5 vrsta pozitivnih vazdušnih strujanja koja povoljno i preventivno utiču na : imunitet, endokrini sistem, metabolizam, nervni sistem, disajne organe, lečenje anemije i nesanice.

Značajno je i to da je 2009. godine urađeno biološko istraživanje tj. merenje zdravstvenog stanja grupe pacijenata, najpre van zone Tijanja i potom u samoj zoni posle dvočasovnog boravka i potom su rezultati upoređeni.

Utvrđeno je poboljšanja zdravlja svih testiranih osoba.

Prenetosa: http://www.rts.rs

3 thoughts on “ENERGIJA TIJANJA

 1. dudaelixir kaže:

  Kamo sreće da svaki grad ima svoje Tijanje! Bili svi pozitivniji i manje nervozni! Hvala što si nam ukazala za ovo čudo prirode! 🙂

 2. agroekonomija kaže:

  Drago mi je da Ti se dopada post. Bilo bi dobro da bar delimično te energije Tijanja pomažu ljudima. Predmet su istraživanja pa će se to i proveriti.

 3. Знам једног човека који живи у Тијању. Место је заиста благотворно и благородно, али нашо сам неке податке, који указују да ова наша нихилистичка власт, због профита и провизија, може да упропасти сву животну средину у Тијању, само Тијање и околину!
  Не знам докле се стигло са овим, али прочитајте доње чланке, па ако неко сазна детаљне информације, нека јави.

  Рудник лигнита за ТЕ код Гуче
  http://bit.ly/vPX9kU

  Код Гуче 49 милиона тона лигнита
  http://bit.ly/tle8Y

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s