14 thoughts on “ŠIRENJE EKOLOŠKE SVESTI

 1. Crno ili belo kaže:

  Širenje ekološke svesti treba početi u porodici, a nastaviti u školi. Žalosno je to što je škola kod nas na početku dvadesetog veka više brinula o očuvanju prirodne i radne sredine u odnosu na današnju školu, na pošetku dvadeset prvog veka, kada je to potrebnije…

 2. Mira kaže:

  Tako je. Porodica i škola od malih nogu treba da vaspitaju decu u svakom pogledu pa će steći dobre navike i u očuvanju životn sredine.

 3. Crno ili belo kaže:

  Iskreno, nisam optimista…

 4. Mira kaže:

  Ipak se moramo nadati da će da bude bolje.

 5. Crno ili belo kaže:

  Naravno, naravno…

 6. Širenje ekološke svesti ne može da urodi plodom bez visokih kazni. Kada kazne budu veće od sistema za prečišćavanje vode, vazduha…tada će se ekološki zakoni primenjivati. Do tada će fabrike i drugi zagađivači raditi šta hoće, jer da se ne lažemo, njih jedino „boli“ udarac po džepu.
  Nakon ovoga možemo pričati o ekološkoj svesti.

 7. Crno ili belo kaže:

  I ja sam za udaranje po džepu!

 8. Mira kaže:

  Crno ili belo, to je, izleda, jedino delotvorno.

 9. Mira kaže:

  Predraže, preko džepa će brzo da proradi ekološka svest. Tačno. Samo da se uvedu kazne i to dovoljno visoke da nikome ne padne na pamet da zagađuje okolinu.

 10. To i jeste cilj udara po džepu.

 11. markonelius kaže:

  Uvođenje obaveznog predmeta u osnovne škole, pa čak i srednje, koji će za cilj imati da nauči decu osnovnoj kulturi i ponašanju, a naročito odnosu prema prirodi, tj. okolini. Donošenje i sprovođenje oštre kaznene politike za sve one koji ne poštuju zakon o očuvanju životne sredine (a pritom ne mislim samo na fabrike, već i na pojedince, koji bez imalo mozga bacaju sve i svašta u reke, jezera…).. Opšta promena načina razmišljanja običnog čoveka i veće angažovanje ljudi u čišćenju okoline, i sprečavanju njenog daljeg zagađivanja…

 12. agroekonomija kaže:

  Marko, u zaštiti prirode treba da se krene od promene načina razmišljanja pojedinaca. Potrebna je stalna edukacija stanovništva svim raspoloživim sredstvima od škole, preko redovnih informisanja preko medija, uključivanja u razna ekološka društva i sl.

 13. markonelius kaže:

  Upravo to je bila moja poenta, promeniti način razmišljanja pojedinaca… a to je najbolje učiniti dok je pojedinac još uvek mlad i stvara se kao ličnost…

 14. agroekonomija kaže:

  Delimo identično mišljenje; i ekologiju treba da učimo i usvojimo od najranije mladosti, prvenstveno uvođenjem ove problematike u redovnu nastavu u školama.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s