HEMIJSKI SASTAV ZELENE KAFE


Komponenta

Arabika

%

Robusta

%

Kofein

1,0-1,5

3,0-4,5

Trigonelin

1,0

0,75

Aminokiseline

2,0

2,5

Mineralne materije

3,0-4,0

4,0-5,0

Ukupni  šećer

50-55

35-45

Lipidi

10-20

10-15

Niacin

0,5

0,5

Ostalo

20-30

25-45

Izvor

Fúlvio R. Mendes, E. A. Carlini, Dopaminergic action of an extract of green coffee beans (Coffea arabica), http://www.harald-g-schweim.de/11-Mendes.pdf

Uredio:MPG71


 

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s