SADRŽAJ KVERCETINA I KEMPFEROLA U POVRĆU


Sadržaj kvercetina i kemferola u povrću

Povrće

Koncentracija

( mg/1kg svežeg voća)

Kvercetin

Kemferol

Luk crni

284-486

Kelj

110

211

Brokoli

30

Pasulj svež

32-45

Endivija

15-91

Izvor

1.     Hertog, M.G.L., Hollmann, P.C.H., Venema, D.P. (1992): Optimization of a quantitative HPLC determination of potentially anticarcinogenic flavonoids in vegetables and fruits, J. Agric. Food Chem. 40(9), 1591-1598 (1992).

Autor: MPG71

Hertog i sar., 1992.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s