MANGOSTEEN (Garcinia mangostana L) – VOLATILE FLAVOUR COMPONENTS


Mangostin

Mangostin

Volatile flavour components of mangosteen Garcinia mangostana L.

Group

Compounds

Alcohols

Hexan-1-ol, (Z )-hex-3-en-1-ol

Aldehydes

Acetone, benzaldehyde, hexanal,and ketones (E)-hex-2-enal, 2-furaldehyde,furfuryl methyl ketone,5-methyl-2-furaldehyde,nonanal, phenylacetaldehyde

Esters

Hexyl acetate,(Z )-hex-3-enyl-acetate

Hydrocarbons

Ethyl cyclohexane, toluene, octane, o-, m-, p-xylene, heptane

Miscellaneous

Dichloromethane, pyridine

Source

1. MacLeod, A.J. and Pieris, N.M. (1982) Volatile flavour components of mangosteen, Garcinia mangostana. Phytochemistry 21, 117–119.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s