VANILA (VANILLA PLANIFOLIA L) – HEMIJSKI SASTAV


Hemijski  sastav vanile(Vanilla planifolia L)

na 100 g

Komponenta

Koncentracija

Suva materija, g

69,1-74,1

Proteini, g

2,6-4,9

Ugljikohidrati, g

7,1-30,0

Lipidi, g

4,7-15,0

Celuloza, g

15,3-30,0

Pepeo, g

4,5-6,0

Vanilin, g

1,5-3,8

Kalcijum, g

19,7

Kalijum,  g

16,2

Natrijum, g

6,7

Fosfor, g

9,5

Gvožđe, g

0,3

Izvori

1. Lawless Julia, The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils (Rockport, MA) Element Books, 1995), 233

2. naturalhealthcrafters.com

Uredio: MPG71

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s