HEMIJSKI SASTAV DEHIDRIRANOG CRVENOG LUKA (ALLIUM CEPA L)


Hemijski sastav dehidriranog crvenog luka

(Allium cepa L) na 100 g

Komponenta

Koncentracija

Suva materija, %

94,8

Proteini, %

17,5

Ugljikohidrati, %

71,4

Lipidi, %

0,6

Celuoza, %

1,9

Pepeo, %

3,2

Fosfor, %

0,4

Kalcijum, %

0,1

Natrijum, %

0,01

Kalijum, %

1,1

Vitamin A, I.U.

75,0

Vitamin C, mg

2,0

Tiamin, mg

0,7

Niacin, mg

0,7

Riboflavin, mg

0,1

Karotin, mg

7,0

Izvori

1.             Savić Mirjana, Đokić Slavica.  Sadržaj  ukupnih  i  rastvorljivih mineralnih  materija u povrću, Hrana i  ishrana, 205-209,  Beograd, 1986

2.           http://www.uni-graz.at

Uredio: MPG71

One thought on “HEMIJSKI SASTAV DEHIDRIRANOG CRVENOG LUKA (ALLIUM CEPA L)

  1. […] međuvremenu očistiti crveni luk i iseckati ga na tanke kolutove. Na ulju ispržiti crni luk pa dodati biber, alevu papriku i […]

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s