HEMIJSKI SASTAV CRNOG BIBERA (PIPER NIGRUM L)


Hemijski sastav crnog bibera (Piper nigrum L)

Komponenta

Koncentracija, %

Suva matrija

85,9-91,3

Skrob

28-49,0

Celuloza

8,7-18,0

Sirovi piperin

2,8-9,0

Ukupni azot

1,5-2,6

Pepeo

3,9-5,7

Pepeo nerastvorljiv u HCl

0,03-0,5

Piperin

5,0-10,0

Izvor: http://www.kfunigraz.ac.at

Uredio: MPG71

2 thoughts on “HEMIJSKI SASTAV CRNOG BIBERA (PIPER NIGRUM L)

  1. […] iseckani luk dinstati na ulju, dodati svinjetinu isečeno na kockice, biber, so i slatku mlevenu papriku i vodu i na niskoj temperaturi dinstati oko 40 minuta. Kada saft […]

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s